Flot hvis kanin

Der har gennem de senere år været flere og flere diskussioner om, hvorvidt det er i orden at gå i zoologisk have. Dyrene er jo spærret inde, og har de det godt? Det er en relevant diskussion i mange lande, men i et land som Danmark behøver du ikke at være bekymret; her er mange regler og love, som er med til at sørge for dyrenes velvære.

Samtidig er de zoologiske haver, desværre, blevet den eneste måde at sikre nogle arters overlevelse, når deres naturlige leveområder og bestandstørrelse ikke længere gør det muligt på naturlig vis. Det er derfor bydende nødvendigt, at vi har steder, hvor vi kan opfostre dyrene for simpelthen at sikre arternes overlevelse. Men det handler naturligvis om, at det skal ske under betryggende forhold.

De danske zoos

Der er mange gode, danske zoologiske haver, blandt andet fordi vi har forskellige love, der sikrer dyrenes velbefindende. De skal for eksempel have plads nok til at trives, ting og legetøj til at stimulere deres hjerne, samt en tilknyttet dyrlæge, der kan tage sig af dem, hvis de skulle blive syge. Derudover har vi en kultur, der sætter stor pris på dyr, og der er ingen af os, der ville besøge en zoo, hvor dyrene tydeligvis ikke har det godt. Derfor giver det god mening på alle måder, at de danske zoos tager sig af deres dyr.

Tag familien med

Du og din familie kan trygt besøge en dansk zoologisk have, så I kan få en god oplevelse sammen. Der er meget at se og lære, og det er noget, der er utroligt spændende for både børn og voksne. I kan tage egen mad med eller købe på stedet og nyde måltidet omgivet af dyr og natur. Det vil være en utrolig lærerig oplevelse, som vil blive til et skønt minde, som I kan snakke om til evig tid.

En god og lærerig dag med dyr

Det er en god idé at støtte de danske zoologiske haver. Mange af dem er involveret i programmer, der beskytter dyr, og hjælper med at bevare dyrearter. Det vil være en fantastisk oplevelse, der støtter en god sag, så du kan trygt tage familien med i zoologisk have.

Flere gode udflugter og ture

Skulle der nu være lidt tid i overskud, når i kommer rundt i det danske land på vej til eller fra en spændende zoo, så er der mange andre gode oplevelsesmuligheder, bare man husker at holde øjne og øre åbne.

Læs mere om ture rundt i landet her:

https://www.isteroed-efterskole.dk/af-sted-pa-ferie/

https://www.isteroed-efterskole.dk/ferie-fra-isterod-efterskole/

https://www.isteroed-efterskole.dk/randers-regnskov-en-verden-i-konstant-udvikling/

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *