Koncentrerede skakspillere

Skak er et fantastisk sjovt spil og tilmed god hjernegymnastik. Det er et brætspil for 2 spillere og et af verdens mest populære.

Det gælder om, at vinde ved at sætte modstanderen skakmat, hvilket kan ske ved at angribe dennes konge på en sådan måde, at angrebet ikke kan afværges.  Det er hovedsageligt en mental sport, hvor spillerne benytter de strategiske og taktiske elementer, som spillereglerne giver lov til, og kræver derfor brug af abstrakt deduktion – skak er altså god hjernegymnastik.

Skak spilles på et 8×8 bræt med 64 felter, hvoraf de to midterste felter altid er lyse. Brikkerne i spillet består af konge, dronning, tårn, løber, springer og bonde. Hver brik har sit eget bevægelsesmønster og sin egen værdi, som indikerer dens strategiske betydning i spillet. Skak er kendt for at være et spil, der kræver både taktisk og strategisk tænkning, og det er derfor ideelt for alle, der elsker at udfordre deres intellekt.

Skak er god hjernegymnastik – men hvorfor?

Hjernen har godt af at blive trænet
Hjernen har godt af at blive trænet

Al tænkning er godt for hjernen. Men specielt tænkning, som kræver, at man tænker fremad og laver scenarier, udvikler hjernen. Derfor er skak og bridge bedre hjernetræning end sudoku og krydsord. Her skal man nemlig bruge dirigenten, som befinder sig forrest i frontlapperne. Dirigenten giver os mulighed for at tænke fremadrettet og koble forskellige dele af vores viden og erfaring sammen på en logisk måde. Din opmærksomhed skærpes, du bliver bedre til at lære nyt, til at huske og bruge din erfaring til at løse nye opgaver. Da man tænker fremad og laver tænkelige scenarier i skak, er det altså rigtig god hjernegymnastik.

Skak er god hjernegymnastik – men hvorfor skal man ellers spille det?

Udover, at man bliver bedre til at tænke analytisk og kreativt, samt fremmer koncentrationen, så er skak også et utroligt sjovt spil, som man kan få mange timer til at gå med. Skak kan fx spilles, når man skal hygge med kæresten, være sammen med vennerne eller i andre sociale sammenhænge.

Er man alene, skal man heller ikke fortvivle, da der findes flere muligheder for at spille, selvom man sidder alene. Man kan nemlig få en skakcomputer, som man kan spille i mod. Bliver man træt af dette, kan man også spille mod andre personer over nettet.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *