Isterød Efterskole

– udfold dine vinger og lær, lær og lær…

Foredrag med advokat

on 10/07/2018

Vi havde et rigtig godt møde i den Rotary klub, jeg er medlem af, i går. Som sædvanlig var der inviteret en foredragsholder til at underholde os med et eller andet seriøst, som man kan blive klogere af.

I går var foredragsholderen en kendt familieadvokat, som havde indvilget i at fortælle om nogle af de sager, han gennem tiden har været i retten med. Han har en helt enorm erfaring, der spænder lige fra økonomisk kriminalitet over hushandler til erstatningssager og skilsmisser.

Men det var egentlig ikke den type sager, han koncentrerede sig om i sit foredrag. Det begrundede han med, at disse sager efter hans mening egentlig ikke er så spændende efterfølgende. For der er meget ofte tale om et enten eller i den slags sager: Kan anklagemyndigheden føre tilstrækkeligt med beviser, består forsvarerens opgave kun i at få så mild en dom som muligt.

Nej, det er meget mere interessant med sager om for eksempel bedrageri, mente advokaten, for i en del af den slags sager kan der med rette rejses tvivl om, hvorvidt der overhovedet er begået noget ulovligt. I andre sager er det reelt usikkert, om den tiltalte bevidst har begået de fejl, som senere bliver betegnet som bedrageri.

Advokaten berettede også om et par sager om hvidvask af penge, som han har været involveret i. Den slags sager er i de fleste tilfælde meget spegede, og selv for de garvede jurister kan de være vanskelige at overskue, så udfaldet ofte bunder i et skøn.

Bolighandler har hans hjerte

Han fortalte så også, at han og hans firma især er glade for bolighandler, da der her er tale om, at 99% af alle sager er positive for alle involverede, og det smitter af på humøret i hverdagen, sagde han.

Og de må jo vide noget om det, for der er vist tale om den største boligadvokat i Danmark – med afdelinger over hele landet:

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *