Isterød Efterskole

– udfold dine vinger og lær, lær og lær…

Af sted på ferie

on 05/08/2013

I planlægningen af vores sommerferie til Syd-Frankrig overvejede vi flere gange, om det var en god ide at tage en overnatning på et bed and breakfast eller mindre hotel et sted i Tyskland. Når vi startede bilen hjemme i indkørslen havde vi 20 køretimer foran os og tre børn i alderen 5 til 8 år – alle med et til tider utålmodigt sind med i bilen. Derfor kunne vi godt tænke os at bryde turen op i nogle etaper. Vi fik forskellige anbefalinger fra venner og bekendte på gode steder at holde ind, men det faldt ikke helt i hak med, hvad vi ønskede, førend min søster nævnte muligheden for at køre på biltoget i Hamburg om aften og derefter ankomme i Lörrach i Syd-Tyskland næste morgen.

På den måde fik vi overnatning samtidig med, at turen gik fremad. Og vi følte ikke at vi spildte tiden med at holde ind. Jeg bestilte plads til os via DB Autozug – på deres hjemmeside. Der er nogle praktiske ting, man skal vide, inden det er muligt at bestille så som højde, bredde og vægt på bilen og endvidere dennes indregistreringsnummer, men ellers er det smertefrit at bestille billet. Desuden oplevede vi DB Autozugs personale som venlige og hjælpsomme, da vi ankom til Altona terminalen i Hamburg.

Når bilen skal køres på toget, må kun føreren af bilen være der. I mens min mand kørte bilen op, gik jeg derfor med vores tre børn hen for at finde vores vogn, hvor vi havde bestilt ligge-kupe. Der er ikke meget plads til fem personer, men hvor var det dejligt at kunne flytte tre trætte børn fra bilen hen til et sted, hvor der var bare lidt mere bevægelsesfrihed og et sted, hvor de kunne sove. Om morgenen bliver man vækket lidt før ankomst og med i prisen er der morgenmad, som består af et rundstykke, juice og kaffe, som konduktøren kommer med. Løsningen med biltog var lige i øjet for os, og skal vi igen på langfart, tror jeg bestemt vi springer på toget igen.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *