Vi undgik med nød og næppe et egentligt skænderi, da min kone og jeg i aftes var på besøg i vores nye hus, som håndværkerne meget snart er klar til at aflevere til os. Vi har begge glædet os som små børn til at flytte ind i huset, hvis grundplan vi selv har tegnet, så det passer perfekt til vores behov. Baggrunden for vores besøg i huset i går var, at vi skulle kigge nærmere på, hvilken form for belysning (og vi køber belysning her), vi vil have i badeværelset, gæstetoilettet og køkkenet.

Min indgangsvinkel til belysningen i netop den type rum er, at vi først og fremmest skal sørge for, at vi får godt og skarpt lys. Det med design og hyggelig belysning kan vi snakke om, når det gælder stue, alrum og værelser, ligesom lamperne i husets indgangsparti og entre selvfølgelig også gerne må være præsentable.

Min kone går mere op i designet, og hun vender tommelfingeren nedad til alt, hvad der minder om lysstofrør – også i badeværelse og køkken. Vi var som sagt langt fra enige, men det lykkedes at nå frem til et kompromis.

Vi havde medbragt et digert katalog fra Louis Poulsen med et meget stort udvalg af lamper i stort set alle afskygninger. I det katalog udpegede min kone nogle muligheder for lys over køkkenbordet. Jeg kiggede grundigt på det og besluttede mig for, at jeg nok skulle føje min kone på det punkt, for hun havde peget på nogle ganske flotte pendler, som man jo kan forsyne med pærer af en type, der giver godt med lys. I mit baghoved tænkte jeg på de nye diodepærer, som både giver kraftigt lys og i øvrigt også er meget energivenlige.

På forhånd havde vi hos håndværkerne bestilt en række spots i loftet rundt om i alrummet, som køkkenet står i åben forbindelse med. De kan efter vores forventninger give et godt lys til rummet som sådan, men de skal naturligvis suppleres med mere direkte lys over køkkenbordet og spisepladsen i alrummet.

Jeg sagde frejdigt til min bedre halvdel, at jeg var helt enig med hende i valget af pendlerne til at hænge over køkkenbordet. Og det gav resultat, da vi nåede til badeværelset, for på det tidspunkt mente min kone nok, at hun havde fået sin vilje med hensyn til køkkenet, så nu kunne hun være mere tilbøjelig til at bøje sig for mig.

Også i badeværelset har vi spots i loftet, men der skal selvfølgelig også her suppleres med godt lys over bordpladen med de to håndvaske og spejlet bagved. Her fandt jeg i kataloget et par lamper, der er beregnet til montering på væggen lige over spejlet. Selv om de er forsynet med lysstofrør, er de i et flot design, som jeg fik overbevist min kone om ville passe godt til det moderne interiør, vi i øvrigt har valgt til badeværelset.

Det gav hun mig lidt modstræbende ret i, så vi forlod huset med nogle beslutninger i enighed. Næste skridt bliver at finde nogle egnede loftlamper til værelserne.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *