Isterød Efterskole

– udfold dine vinger og lær, lær og lær…

Foråret nærmer sig

on 24/01/2013

Ja, det er jo ikke lige til at se det, hvis man kigger ud af vinduet. Der er masser af sne og minus grader. Men selv om vi er sidst i januar måned, er der desto mindre faktisk slet ikke så lang tid til, at vi skal begynde at tænke på haven. Græsplænen, hækken, blomsterne, træerne og træværket. Faktisk kan vi allerede nu med fordel begynde at forberede os, så vi er klar til foråret kommer.

Skal græsplænen f.eks. have en chance for at komme godt fra start, er det vigtigt ikke at slide for meget på den, mens den er kold og våd. Der skal ikke meget belastning til i øjeblikket, før græsset bliver slidt og ødelagt. Og sker det først, er der også meget større chance for at komme til at døje med problemer med mos i plænen, når vi kommer lidt længere hen på sæsonen. Og så er det jo lige pludselig et noget større arbejde man står overfor, hvis man skal til at bekæmpe en større omgang mos.

Hører du til en af dem, som indimellem fjerner noget af sneen fra sin græsplæne i løbet af vinteren. Så husk at gøre det med stor forsigtighed. Der skal nemlig ikke meget til, før man får beskadiget græsset mere end godt er.

Også græsslåmaskinen er det en god idé at have klar til forårssæsonen. Hvis du ikke fik den klargjort til vinteren inden kulde og sne kom over os, kan du allerede godt tage et kig på den nu. Få den renset og smurt og få tjekket olien, hvis den bruger sådan noget. Og skal du på markedet efter den ny maskine, kan du med fordel kigge på denne guide til en ny plæneklipper. Her er mange gode fif, til hvad man bør overvej, når man skal anskaffe sig en ny plæneklipper.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *