Isterød Efterskole

– udfold dine vinger og lær, lær og lær…

Min kones gave

on 04/06/2013

I disse dage er jeg i fuld gang med at færdiggøre min kones fødselsdagsgave. Hun har i et godt stykke tid talt om, at hun faktisk godt kunne tænke sig at få et drivhus, så hun kan bruge noget af sin fritid på at avle tomater, agurker og andre grønsager, som det danske klima ikke er specielt velegnet til at dyrke på friland.

Så da madame havde fødselsdag for et par uger siden, valgte jeg at købe sådan et drivhus til hende. Den slags køber man selvfølgelig over nettet, og det ankommer i nogle pakker, så man selv skal samle skelettet og efterfølgende montere de mange glasplader, som også følger med.

Jeg har måttet konstatere, at det er noget af et puslespil at få det samlet korrekt, men jeg er da nået så langt nu, at skelettet til drivhuset er rejst og står solidt på sin sokkel, som jeg selv har bygget i trykimprægneret træ. Nu mangler jeg bare at få monteret glasset og skruet skydedøren ind til drivhuset sammen og få den monteret.

Det nærmer sig det uhyggelige at tænke på det antal bolte og møtrikker, jeg efterhånden har skruet i det skelet. I forbindelse med det stykke arbejde havde jeg dog den fornøjelse at låne min nabos skruemaskine, hvortil også hører bits til at skrue møtrikker på med.

Hans maskine er af den type, der er udstyret med genopladelige batterier, og så vidt jeg husker, har jeg måttet oplade der to batterier hver to gange, hvilket indikerer, at det ikke er nogen overdrivelse at påstå, at der er mange bolte om møtrikker i sådan et drivhus.

Undervejs frydede jeg mig flere gange over, at den lånte maskine var af den batteridrevne slags, for det er nu dejligt at være fri for lange kabler, som man nemt kommer til at snuble i under sådan et stykke arbejde.

For nogle dage siden læste jeg i et magasin om en anden ejer af et drivhus, som havde monteret lys i drivhuset. I første omgang syntes jeg, at det lød temmelig overdrevet, for det er trods alt i den lyse årstid, at man skal ud i sit drivhus for at høste diverse grønsager eller frugter, men på den anden side kan jeg da godt se, at det kan være en fordel at kunne se noget i drivhuset om aftenen både forår og efterår, hvor det ikke er så længe lyst.

Så nu pusler jeg med den tanke, at jeg måske bør hænge et par lamper op i drivhuset. Vi har en udendørs stikkontakt bare nogle få meter fra drivhuset, så det vil ikke være noget stort problem at grave et kabel ned i jorden til strømforsyning.

Det største problem vil måske være at huske at slukke lyset igen på stikkontakten på huset, når lyset har været tændt. Det er oplagt at glemme, og netop derfor skal det i givet fald være LED belysning, jeg vil bruge i drivhuset, for så er elforbruget så lavt, at det ikke gør så meget, at glemme at slukke. Du kan i øvrigt læse en masse om LED belysning hos batteribyen.dk her.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *