Lige i disse dage ser det ud til at foråret rigtigt er på vej og solen skinner fra en flot blå himmel. Temperaturerne er stadig ikke noget at råbe hurra for, men at de er kommet over de ti grader er i sig selv en milepæl som er værd at fejre.

Det betyder også at mange danskere vælter ud i deres haver for at gøre dem klar til sommeren. Det inkluderer alt fra lugning af bede til rengøring af havemøbler. Jeg selv var i sidste weekend i gang med at gøre de hvide plastik stole rene efter at de har stået ubeskyttet hele vinteren og derfor både var overskidt af diverse fugle og fyldt med grønne alger over det hele. Du kender det sikkert selv hvis du har nogle af de hvide stole derhjemme.

Jeg var dog lidt i tvivl om hvad den bedste metode var til at få algerne af, for jeg kunne hurtigt konkludere, at almindelig vand og sæbe ikke var nok. Derfor skyndte jeg mig ind på min ynglings website www.husplushave.dk for at se om ikke de havde skrevet en artikel om netop dette emne. Desværre var der alt muligt andet, men ikke noget omkring at fjerne alger fra plastik.

Heldigvis slog det mig, at det formentlig var fordi algerne havde ”spist” sig ned i det yderste lag af stolen og at jeg måske kunne få dem væk ved at gå over til lidt skrappere midler. Derfor fandt jeg en skuresvamp og en noget skurepulver frem og begyndte at skrubbe. Det hjalp rimelig hurtigt, men det var hårdt arbejde og jeg kunne efterfølgende se, at stolene fik et mere mat look da de nu var blevet lidt ridsede.

Hvis det samme gentager sig til næste år, så vil jeg nok vælge at købe nogle nye stole i stedet. De kommer ofte på tilbud i løbet af foråret og koster omkring 200 kroner for 4 stk. så det kan næste ikke betale sig at gøre dem rene.

Det er naturligvis en lidt forkert ”køb og smid væk” mentalitet og normalt ikke noget jeg støtter, men omvendt så er det heller ikke vanvittigt spændende at stå og skure havemøbler i flere timer for til sidste at opleve, at resultatet kun er middelmådigt.

Så vil jeg alligevel hellere sidde i solen og nyde en kold øl eller slappe af i min hængekøje. Man er vel et eller andet sted også en livsnyder selvom man ikke altid vil være ved det.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *