Søvn er ikke bare søvn, mange tror at søvn er et nødvendigt onde som bare skal overstås, intet kunne være mere usandt. Søvn er noget af det vigtigste vi laver i løbet af en dag, det et det der sørger for at vi er klar til at takle hverdagen – hver dag.

Det virker umiddelbart som meget, når man ligger flere timer hver eneste nat og nogle mennesker synes endda det er at spilde tiden med at sove, man kunne jo være meget mere produktiv. Det er bare en nødvendighed at man sover – og sover effektiv når man så gør det.

Søvn er som at sætte stikket i væggen igen, man bliver opladet og specielt vigtigt er søvn for babyer. Det hjælper hjernen med at bearbejde indtrykkene i løbet af dagen og sørge for at man er klar til næste dag og at hjernen så har bearbejdet de indtryk den har fået dagen forinden – det betyder at hjernen nu er klar til nye indtryk.

Babyer har brug for at sove rigtig meget, det er fordi der sker så meget i deres liv at de har brug for at bearbejde det hele. Babyers rytme er at sove uafbrudt kun afbrudt af nogle få timer, hvor de spiser. Det er stik modsat af voksne. Som voksen kan man også sove for meget, det er svært at finde balancen, og det har ofte noget at gøre med kosten om man har nemt eller svært ved at finde balancen.

Nogle mennesker kan ikke sove og lider af søvnløshed, det er en forfærdelig tilstand hvor man ikke kan sove om natten og derfor aldrig er udhvilet.

Disclaimer

By anja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *