Der er ikke noget så godt som hjemmelavet mad. Hvor mange gange har vi ikke nydt vores mors hjemmelavet mad og hver gang vi så efterfølgende skal tænke på noget godt mad er den mad vores mor lavede altid noget af det vi tænker på. Hjemmelavet is er specielt godt, og i særdeleshed hjemmelavet vanilleis.
Der er mange religioner omkring hjemmelavet is, og der er mange mejerier i Danmark som specialiserer sig i hjemmelavet is. Vebbestrup mejeri lige nord for Hobro er et af dem og der er ikke noget som på en varm sommerdag gå derind og få den største softice man nogensinde har set. En god hjemmelavet vanilleis eventuelt med chokoladestykker i er bestemt ikke dårligt og der skal altså ikke meget til for at smelte enhver person der går ind på det mejeri.
Derhjemme kommer man tæt på den gode oplevelse hvis man har en ismaskine, og laver en god grundopskrift på hjemmelavet is. Det vigtige i sådan en opskrift er ligesom med alt andet at man skal bruge nogle gode råvarer i en god kvalitet. Det er specielt æggene der skal være gode, de skal gerne være fra dine egne økologiske høns der går og hygger sig i haven eller i det mindste økologiske æg fra købmanden. Det vigtigste er dog at blommen er helt klar og gul – det giver den bedste is.