Det er forunderligt, hvad musik kan gøre ved folk. Min kone er pædagog og arbejder på en institution for utilpassede unge mænd. Mange af dem er nogle værre rødder, og indtil for ikke så længe siden var der ofte uro og indbyrdes slagsmål mellem de unge beboere.

Men sidste år fik min kone den ide, at pædagogerne på institutionen skulle forsøge at aktivere de unge med noget, der kunne fange deres interesse. Derfor dannede de et lille orkester, som de unge frivilligt kunne være med i og så få undervisning af en af de andre pædagoger, som selv er ivrigt musikudøver.

Den pågældende pædagog er virkelig god med en guitar, men han mestrer også andre instrumenter. Derfor gik han og min kone på jagt efter sponsorer, der ville være med til at sikre, at institutionen kunne få et passende udvalg af musikinstrumenter til de unge knægte. Vi spurgte flere steder.

Det lykkedes ganske godt, og ved hjælp af en pulje, som institutionen selv rådede over, blev der indkøbt en stribe forskellige instrumenter, hvoraf langt de fleste var brugte, men absolut brugbare.

Der gik ikke mere end nogle få uger, fra beslutningen var taget, til det rent faktisk var muligt at starte på musikundervisningen. Mange af de unge mænd gik op i det med liv og sjæl, og deres entusiasme smittede af på andre, så det efter kort tid gav status at være med i orkestret. Og der jo altid gode muligheder for at finde en billig guitar online for dem.

Det nye tiltag med musikundervisningen og orkestret ændrede forbavsende hurtigt tonen i huset, og uro og slagsmål er stort set helt afskaffet.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *