At idræt er vigtig for unge og yngre mennesker, kan der vist efterhånden ikke herske nogen tvivl om. Idræt har i et ungt menneskes liv flere funktioner, der alle er meget vigtige, og derfor er det værd at kigge nærmere på de danske idrætsefterskoler, der tilbyder en fysisk aktiv skole sideløbende med det boglige. Og det behøver ikke være en konventionel idrætsefterskole – faktisk kan der med fordel vælges en efterskole, der er mere bredt funderet. Et godt eksempel på en sådan skole er Nørre Åby Efterskole på Fyn, der tilbyder en hel palette af spændende linjefag. Og et af disse er faktisk idræt, hvorfor man med nogen ret kan kalde skolen for en idrætsefterskole – i hvert fald for de elever, der vælger idræt som linjefag. Se mere om idræt på efterskole her.

Hvorfor er idræt så vigtig?

Når en anerkendt efterskole som Nørre Åby vælger at afsætte et helt linjefag til idræt, skyldes det, at idræt har flere gavnlige effekter. Blandt andet:

  • Det skaber en naturlig trang til fysisk aktivitet hos de unge – og dermed en god basis for et fysisk aktivt liv i voksenårene
  • Idræt er med til at udvikle de sociale færdigheder hos unge
  • Idræt modvirker den kedelige tendens til fedme hos unge, der senere kan kræve, at de kigger på for eksempel fedtforbrændingskuren – opskrift her
  • Idræt er med til at udfylde fritiden – og dermed afholde unge fra at beskæftige sig med mindre heldige ting

Her på redaktionen glæder vi os over det øgede fokus på idræt – og ikke mindst over, at efterskoler som Nørre Åby tager idræt op som deciderede linjefag. Det er en god udvikling!

Efterskole på Fyn
Fra Nørre Åby Efterskole – blandt andet kendt som en god idrætsefterskole

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *