Min søster har et udpræget forretnings-gen, og hun må være født med det, for jeg kan tydeligt huske, hvordan hun allerede som stor pige begyndte at gøre forretninger med de andre store børn. Hun smed normalt aldrig noget ud – for eksempel heller ikke noget tøj, hun ikke længere kunne passe, nej hun solgte det som regel til en af veninderne. Og alle ved jo, at tøj til børn er dyrt de fleste steder – men der er dog undtagelser som for eksempel denne butik.

Af en eller anden grund valgte hun at uddanne sig som dameskrædder. Ganske vist har hun altid været interesseret i tøj, men jeg havde nu ikke forestillet mig hende sidde og sy kjoler af en eller anden art.

Og i det stykke havde jeg nok ret, for efter bare et par år med den type arbejde fandt hun på noget andet. Hun åbnede en forretning med udlejning af selskabstøj af enhver art, for hun så et godt forretningspotentiale i den slags forretning.

Og det var der åbenbart også, for hun har i hvert fald på kort tid fået banket en rigtig god forretning op med masser af udlejning af typisk kjolesæt til herrer eller flotte gallakjoler til kvinder.  Og nu kan du så spørge: Findes der gallakjoler til mænd? Næppe – og i hvert fald ikke her. En mindre del af det tøj, hun udlejer, har hun også selv syet, men det gælder nu kun tøj til kvinder.

Nu nærmer hun sig de 30, og det er nok derfor, hun pludselig er kommet i tanker om, at det da vist er på tide at få børn. Hun skal efter planen nedkomme om et par uger, og for bare en god uges tid siden kom hun så til at tænke på, hvad hun skulle gøre med sin forretning, mens hun nødvendigvis måtte holde barselsorlov i det mindste en uges tid.

Hun ringede til mig og spurgte, om jeg ikke kunne tænke mig at passe gesjæften i en uge eller to. Jeg er nemlig løbet ind i en arbejdsfri periode mellem to jobs, så jeg har selvfølgelig tiden til det. Jeg tænkte kun over det et halvt minut, før jeg sagde ja til min søster.

Her i den forløbne weekend besøgte jeg hende både lørdag og søndag for at lære lidt om, hvordan man betjener kunderne. Der var lynende travlt lørdag formiddag, hvor mange kom for at hente de festkjoler, de havde lejet til et eller andet, de skulle om aftenen.

Det var tydeligt at se på de lange stativer med kjoler, at der blev tynder godt ud i beholdningen i løbet af de få timer, min søsters forretning var åben. Sådan er det næsten hver lørdag, fortalte min søster, der er stor efterspørgsel efter de egentlige flotte aftenkjoler, for det er ikke noget, ret mange kvinder har brug for bortset fra sjældne lejligheder, så de ønsker ikke at investere i dyre festskrud, som de måske kun skal bruge en gang hvert andet år.

Det er anderledes med mændene, for de bruger jo bare den pæne habit, de har hængende derhjemme, men fra tid til anden kommer der da en, der skal leje et kjolesæt til en stor fest eller måske til en audiens hos dronningen, men det hører nu til sjældenhederne, fortalte min søster. Forleden handlede det om kjoler til en særlig fest, der skulle holdes på Pakhuset i Skagen for eksempel.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *