Det er ikke tit at der i Danmark bliver afgivet skud på meget lange afstande, men det er ikke fordi det er ulovligt. Som regel er det bare fordi jægeren ikke har så stor tillid til sine egne evner som skytte når man kommer ud på lange afstande, og har man ikke tillid til sin evne til at lave et flot skud, så er det også helt rigtigt at man ikke bør skyde.

Der er dog i nogle situationer, hvor det kan være nødvendigt, at man har nogle hjælpemidler til rådighed, og så kan man rent faktisk godt lave et langt skud alligevel.

Jagt i udlandet

Hvis man er taget på jagt i udlandet, så er der mange steder hvor man skyder på langt større afstande end de 100 til 200 meter vi gør herhjemme, og det er fordi det er en helt anden form for jagt der drives andre steder i verden. Er man for eksempel taget til New Zealand, vil man i mange tilfælde være nødt til at lave et skud fra den ene bjergside til den anden, og for at gøre det, skal man kunne lave et ganske langt skud. Problemet er jo heller ikke at man skal have kuglen over på den anden side, problemet er at man skal kunne lægge kuglen så vildtet falder hurtigt, og man ikke udsætter det for mere smerte end man er nødt til. For at kunne klare sådan et skud skal de fleste bare have et hjælpemiddel, og det kan da også fås til rimelige penge.

Afstandsmåleren kan være et enormt vigtigt redskab

Når man skal skyde over lange afstande er det en helt enormt vigtig information, hvis man kan finde ud af hvor langt væk ens mål er, for så er der god mulighed for at man kan kompensere for kuglens fald. Dette fald er, i mange tilfælde, betydeligt større end man lige skulle tro, og faldet bliver mere og mere betydeligt jo længere afstande man skyder på. Derfor er det vigtigt at man har en god afstandsmåler, så man kan finde ud af hvor meget man skal holde over.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *