Alle unge mennesker skulle aftjene deres værnepligt. At aftjene sin værnepligt er en led i unge menneskers dannelse og det er med til at forme holdninger og et sundt livssyn.

Det nærmeste man ellers kommer den dannelse er ved at tage på efterskole, sammenholdet og det at skulle bo og leve sammen med andre mennesker og indrette sig efter nogle fælles regler er også noget der skaber karakter.

Generelt set er efterskolerne et sted hvor man bør tage hen, hvis man gerne vil lidt på afstand af hverdagen og samtidig have mulighed for at komme i gang med at skabe et netværk og lære lidt om at stå på egne ben. Som 16 årig kan det måske være lidt voldsomt at tage på efterskole, eller som det også hedder, ungdomsskole. Det man skal huske på er at der jo er en stor kontrol fra lærere over børnene som de er ansvarlige for på sådan en ungdomsskole.

Det er naturligvis alle de normale fag man har på sådan en efterskole, og der er ikke nogen der kan snyde mere med lektier end på en almindelig skole. Der er bare plads til så meget mere end blot at skulle lave de traditionelle fag som Dansk, matematik og historie. Der er nu mulighed for at lave forskellige ting om aftenen eller deltage i andre arrangementer som man normaltvist ikke ville kunne deltage i fordi man ikke boede sammen hele døgnet.

Det er her en efterskole brillierer, det er evnen og muligheden for at kunne skabe et fællesskab der går langt ud over de normale tidsrammer som der er på en almindelig skole.

At tage på efterskole eller ftjene værnepligt burde være et led i alle unge menneskers almindelige dannelse.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *