Hvis du er en af de forældre eller håbefulde unge, der har søgt efter efterskoler for at finde den helt rigtige, ved du allerede, at efterskoler i Jylland er de bedste. Sådan er det bare, og det vil enhver, der har taget en 10. klasse på efterskole kunne skrive under på. Jylland er smukkere end både Fyn og Sjælland tilsammen, og der er mere samlet åndskraft i det jyske. Det er vel derfor, at det er jyder, der skal til, hver gang en opgave i København skal løses?

Nu er det jo noget af en påstand, men den kan da bakkes op. Hvor mange kender du måske, der har været på efterskole et andet sted end Jylland – og som efterfølgende er begejstrede? Nej, vel? Og særligt udtalt bliver det, når talen falder på efterskoler med særlige faglinjer som for eksempel gastronomi, design og den slags. Der ER det bare jyder, der skal til, hvis det virkelig skal du.

Tænk også blot på den karavane af håndværkerbiler, er hver søndag aften drager mod især København fra Jylland. Der er jo altså en grund til, at de ikke drager den anden vej… Der er ikke mange firmaer i Jylland, der vil have en københavnsk håndværker til at gå og gumle basser hele dagen i stedet fro at få noget fra hånden!

Efterskole i Jylland er populært

Mange unge søger ubevidst mod det kvalitative og det jordnære, og det er jo netop det, der findes i de jyske efterskoler som for eksempel Skolen for Gastronomi, Musik og Design i Vejle. Her boltrer de unge elever sig i ægte international gastronomi kombineret med en fornuftig og kvalitativ jysk tilgang til både pædagogik, pensum og udkomme af undervisningen. Og det er noget, især stenbroens unge kan bruge, når de komme rhjem med viden om den skønne jyske natur, god lærdom og en indgangsvinkel til mere end blot at blive arbejdsmand på Svanemøllen eller sådan noget.

Nu skal vi selvfølgelig også være seriøse, og selvfølgelig er der gode efterskoler overalt i Danmark. Men det er da pudsigt, at det er de jyske, der er mest søgte og først  bliver fuldt tegnede, ikke?

Personlig kender jeg til flere unge mennesker, der efter at have været på den omtalte efterskole i Vejle, har påbegyndt OG afsluttet uddannelser indenfor gastronomi og design. Og det skyldes uden tvivl det fundament, der er lagt på efterskolen.

Nu bliver det så bare spændende at se, om der kommer nogen og modargumenterer til denne artikel?

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *