Isterød Efterskole

– udfold dine vinger og lær, lær og lær…

Efterskole med teater og musik

on 11/07/2018

Det bliver nu lidt underligt, når vores ældste datter, Maja, efter sommerferien flytter hjemmefra for at tage på efterskole. Både min mand og jeg vil helt sikkert savne hende i det daglige, men det vil hendes lillebror bestemt også, selv om de to naturligvis har deres skærmydsler ligesom andre søskende.

Men Maja glæder sig enormt til det, og det skyldes en voldsom forvandling med hende i løbet af det seneste år. Allerede for et år siden luftede min mand og jeg nemlig tanken om, at hun måske kunne tage på efterskole i 9. klasse, men den gang slog Maja syv kors for sig. Hun havde bestemt ikke lyst til at forlade barndomshjemmet og tage på efterskole.

I Majas alder udvikler de unge mennesker sig med rekordfart, og i det forløbne år har Maja i hvert fald udviklet sig fra at være en ranglet tøs med fregner til en ganske flot ung pige. Hendes tiltrækkende udseende har også ført med sig, at den markante generthed, hun var præget af som yngre, er totalt forduftet, så hun nu er alt andet end genert.

I det forløbne år har hun også udviklet en stadigt stigende interesse for musik og teater, og hun var en af de bærende kræfter i en skolekomedie, som 9. klasse på hendes skole opførte her i den forløbne vinter.

Derfor har vi også opfordret hende til at finde en teater efterskole, som hun kan tage 10. klasse på. I løbet af det tidlige forår har vi sammen brugt en hel del timer på at søge efter den helt rigtige efterskole på nettet, og efter en masse overvejelser traf Maja så sit valg, og hun er nu blevet optaget på den efterskole, som hun havde som førsteprioritet.

Så til august starter hun så på den pågældende drama efterskole, som skolen selv ynder at betegne sig. Vi har været på et besøg på skolen, og jeg må sige, at vi fik et rigtig godt indtryk af den, så min mand og jeg føler os helt trygge ved at overlade ansvaret for vores datter til skolen, som ser ud til at have en pædagogisk indstilling til tingene, som matcher vores egen.

Og min mand og jeg er faktisk ikke uvante med at bedømme en efterskoles kvaliteter. Vi mødte nemlig hinanden som helt unge, da vi begge gik på efterskole i 10. klasse. Vi snakker tit om, at det var en fantastisk periode af vores liv, som i høj grad modnede os begge to.

Da vi startede på efterskolen den gang for godt 20 år siden, lærte vi forholdsvis hurtigt hinanden at kende, men der gik temmelig lang tid, før vi begyndte at blive kærester. Lige fra starten kunne jeg slet ikke acceptere, at min mand ikke havde en tone i livet, og jeg havde svært ved at forstå, at han havde valgt at tage på en musikefterskole, når han nu var så hamrende umusikalsk.

Men det lærte jeg at leve med, for han har faktisk så mange andre kvaliteter, og vi har det rigtig godt sammen.